Zlato, stříbro i bronz. A co ještě?

23. listopadu 2015

Hvězdami víkendu se stali Lukáš Hanzlík s Veronikou Górovou, kteří si z Českého Těšína odvezli nejen stříbro, ale i vytouženou novou třídu A ve standardních tancích. Již příští sobotu pojedou změřit své síly na soutěž Kometa Cup do Brna.

Dalším úspěchem našeho „déčkařského“ páru, latinářů Františka Topiče a Nikoly Staré, se stalo vítězství hned o den později. Na brněnském Mistrovství Moravy porazili dalších třináct párů a vydobyli si tak poslední potřebné finálové umístění. Nyní jim pro postup do třídy C zbývá už jen pár bodů. Na téže soutěži zazářili i Michal Kraus a Sabina Mádrová, v kategorii junior II D STT vybojovali bronz. Naopak v latině v dětech II D bodovali zase Dominik Veverka a Eliška Fialová, ti si také odvezli bronzovou medaili a už jim nechybí mnoho k postupu do třídy C.

Mimo jiné se uplynulou sobotu, 21. 11., konala soutěž třídy A v nedaleké Kopřivnici. Ve standardu se zde utkaly dva naše páry: Pavel Grepl a Štěpánka Peřestá si vytančili 7. místo z 15 párů a zůstali tak prvními nepostupujícími do finále. Do finálového kola se ale probojovali Jakub Zárybnický a Vasilisa Hošovská, ti obsadili pátou příčku. V latinskoamerické části soutěže náš klub zastupovali pouze Jakub s Vasilisou, kteří skončili těsně před branami finále, na 8. – 9. místě ze sedmnácti.

A téměř nejprestižnější soutěží tohoto víkendu byl World Open ve Vídni – téměř nejprestižnější proto, že se na stejném místě také odehrálo právě mistrovství světa v latinskoamerických tancích, jejž nesmíme opomenout. Soutěže  World Open standard se zúčastnil pan šéftrenér Miroslav Hýža se svojí partnerkou Dominikou Feglovou. Společně se dotančili na 51. – 54. místo mezi 95 páry, nechali tak za sebou téměř polovinu startovního pole. Do Vídně také zavítali mládežníci TK Olymp, v těžké konkurenci osmasedmdesáti párů soutěže Open Standard Youth obsadili Roman Pecha s Kateřinou Srostlíkovou 44. místo a Matěj Očenášek s Eliškou Koldovou místo 55. V latině byli Roman s Kateřinou sedmdesátí mezi téměř stovkou světových párů.

Příští víkend se můžeme těšit na Dynasit Kometa Cup 2015, kde očekáváme hojnou účast našich reprezentantů. Na parketě brněnského kampusu proběhnou nejen postupové soutěže tříd D, C, B i A, ale i taneční liga juniorů, mládeže a dospělých. Tuto podívanou si nenechte ujít.

PŘIDEJ SE K NÁM
A OBJEV LÁSKU K TANCI
Chci tančit

Kontakt

Taneční klub

Taneční klub Olymp Olomouc

Jiráskova 25, 779 00 Olomouc
IČO: 68347286
[email protected]
Kontaktní detaily

Taneční sály

Taneční centrum při FZŠ Holečkova

Holečkova 10, 779 00 Olomouc
(vchod brankou u zastávky Povel, škola)

Tělocvična Slovanského gymnázia

Jiřího z Poděbrad 13, 779 00 Olomouc
(vchod bránou z ulice U reálky)

Podporují nás

Český svaz tanečního sportu
Český svaz tanečního sportu
Město Olomouc
Město Olomouc
Olomoucký kraj
Olomoucký kraj
Město Prostějov
Město Prostějov
Národní sportovní agentura
Národní sportovní agentura
© 2023 TK Olymp Olomouc, z. s.
Realizace: Jakub Zárybnický
Verze: 335f77b