Vydařený leden

26. ledna 2016

Jako první k nám přiletěla zpráva z italské Verony. Miroslav Hýža s Dominikou Feglovou obsadili 3. místo v soutěži WDSF Open Standard!

Poté se o druhém lenovém víkendu konala soutěž v Praze, kde zazářil náš seniorský pár Pavel a Karolína Čadílkovi, ti si odvezli 2. místo v latinskoamerických tancích a 3. místo v tancích standardních, obojí ve třídě E. V Praze také bodovali Aleš Pala a Eliška Reichová, vytančili si stříbrnou medaili a o den později završili své působení ve třídě D nádherným prvním místem na soutěži v Korměříži. V těsném závěsu za nimi skončili jako druzí Michal Kraus a Sabina Mádrová, nutno podotknout, že si to byl jejich první start ve věkové kategorii dospělých. Tamtéž slavili úsěch i David Tomášek s Veronikou Honovou, získali zlatou medaili v tancích standardních třídy C a v latinskoamerických tancích vybojovali bronz.

Za hranice českých parketů se vydali Roman Pecha s Kateřinou Srostlíkovou a necestovali nadarmo. V italské Bologni se nezalekli tvrdé konkurence 16 párů a nekonec hrdě stanuli se stupních vítězů se stříbrnou medailí zatímco loňští juniorští mistři ČR zůstali o místo za nimi.

A o předposledním víkendu se reprezentanti TK Olymp Olomouc radovali ze svých výkonů na soutěži O pohár Mistra Yody - BRNO. Již zmiňovaní manželé Čadílkovi opět brali cenné kovy, tentokráte stříbro v tancích latinskoamerických. Ve třídě E uspěli také Vojtěch Beran a Tereza Kovačíková, ti obsadili třetí příčku. Nemůžeme opomenout i naše juniorské páry. Na svou první společnou soutěž vyjeli Adam Čadílek a Eliška Fialová, kteří si ihned vytančili bronzové umístění ve standardních tancích třídy D. A ve třídě C se prosadili Marek Směták s Anetkou Zymovou, vybojovali zde skvělé třetí místo.

Tančilo se také v Praze. V soutěži A STT startovaly dva páry v konkurenci dalších třiadvaceti: Lukáš Hanzlík a Veronika Górová zůstali těsně před branami semifinále, na 14. – 15. místě. Jakub Janků a Lenka Dobešová si dojeli pro třetí započítáné finálové umístění, skončili jako čtvrtí, a jsou tak o krok blíže ke třídě M. Na první taneční lize dospělých v roce 2016 se ve standardních tancích předvedl Miroslav Hýža s Dominikou Feglovou. Jejich krásný výkon jim přinesl bronzové umístění, ale nejen jejich soutěžní tancování bylo v ten den vidět. Na galavečeru Cool Dance vystoupili hned se dvěma show dance, jež můžete zhlédnout ve videích níže.

PŘIDEJ SE K NÁM
A OBJEV LÁSKU K TANCI
Chci tančit

Kontakt

Taneční klub

Taneční klub Olymp Olomouc

Jiráskova 25, 779 00 Olomouc
IČO: 68347286
[email protected]
Kontaktní detaily

Taneční sály

Taneční centrum při FZŠ Holečkova

Holečkova 10, 779 00 Olomouc
(vchod brankou u zastávky Povel, škola)

Tělocvična Slovanského gymnázia

Jiřího z Poděbrad 13, 779 00 Olomouc
(vchod bránou z ulice U reálky)

Podporují nás

Český svaz tanečního sportu
Český svaz tanečního sportu
Město Olomouc
Město Olomouc
Olomoucký kraj
Olomoucký kraj
Město Prostějov
Město Prostějov
Národní sportovní agentura
Národní sportovní agentura
© 2023 TK Olymp Olomouc, z. s.
Realizace: Jakub Zárybnický
Verze: 335f77b